Megújult a művelődési ház, a közösségek ismét birtokba vehették

Megújult a művelődési ház, a közösségek ismét birtokba vehették

A felsőgallai városrész közösségi színtere, a Széchenyi István Művelődési Ház megújult: ismét fogadja a látogatókat, otthont ad a közösségeknek, s visszatérnek állandó programjai is. A létesítmény energetikai, funkcionális és nem utolsó sorban esztétikai szempontból is megújult. Ez alkalomból az itt tevékenykedő közösségek ünnepélyes keretek között vették újra birtokba az épületet.

Mindez az Agora Nonprofit Kft. munkatársai által, a Tatabányai Helyi Közösség akciócsoport tagjai közreműködésével kidolgozott „Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán” elnevezésű közösségi fejlesztési stratégia részeként – EU-s forrásból, önkormányzati és egyéb támogatással – valósulhatott meg.

Ahogy Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai igazgatója – aki egyszersmind a Tatabányai Helyi Közösség munkaszervezetének és a városrészi művelődési házak szakmai munkájának irányítója – korábban fogalmazott: Tatabánya településrészi művelődési házai közösségépítő- és befogadó funkciókat látnak el, s szolgálják azokat a hagyományos közösségeket, amelyek a városrészekben működnek: így a legfontosabb cél, hogy ezek a közösségek megfelelő körülményekre találjanak.

Bánhida után ez most Felsőgallán teljesült. Folytatása következik Kertvárosban.