Bábjátszás: sikeres találkozó és turné után

Bábjátszás: sikeres találkozó és turné után

A Galla Színpad és Bábszínház több mint két éve működik Felsőgallán, a Széchenyi István Művelődési Házban. Vezetője – a házé is – Herendi Judit.

A Nemzeti Kulturális Alap – 205118/143 kódszámú – Közművelődés Kollégiuma nyílt pályázati felhívása alapján sikeres turnét valósíthattak meg az NKA 205118/00315 sz. pályázati projekt keretein belül. Ehhez komoly támogatás érkezett a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóságától is.

Mocsán, Epölön, majd a Jásdi Bodzanapokon is bemutatták az Annabella virágai című zenés, interaktív, élőszereplős bábjátékot, mindhárom helyszínen nagy sikert arattak.

A bábjátszással öt napon keresztül ismerkedhetnek és foglalatoskodhatnak a gyerekek a nyári bábos tábor során, július 1-5. között a művelődési házban. Az öt nap programjában főszerepet kap egy új, várhatóan a jövő év tavaszán debütáló darab előkészítése.

Az idén a Galla Színpad és Bábszínház gyermek csoportja részesült abban a megtiszteltetésben, hogy az országos Bűvös Bábos fesztiválra delegálja a vármegye. A programon több mint 400 gyerek vett részt, és a határon túli magyarlakta területekről is érkeztek fellépők. A szakmai zsűri a színjátszókört elismerő szavakkal méltatta, kiváló értékelést kaptak.

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.